Yogaretreat 5 – 12 maj 2018

med rörlighets och styrekträning

Aktiv semester för kropp och själ!

Med hjälp av yoga får du in ett lugn och balans i din vardag och den ger dig ett verktyg som hjälper dig på ett fysiskt, mentalt och känslomässigt plan. Yoga är inte något svårt eller komplicerat. Den gör är att du når en större medvetenhet och ger dig ett ökat välmående. Vår förhoppning är att denna vecka kommer att ge dig inspiration till att få in yoga och bra vanor i din vardag.

Under veckan kommer vi att ha två yogapass per dag. Ett entimmes yogapass på morgonen innan frukost. Det andra yogapasset kommer att vara före middagen och är också ca en timme.

Dessa två yogaklasser kan komma att ändra tid beroende på väder och ljusförhållanden. T ex kan det någon morgon bli ett gryningspass och om det blir någon klar kväll med månljus kanske ett sent kvällspass.

Yogaretreat

Pris 8.950 SEK/person

Detta ingår i priset:

● Boende i delat dubbelrum på La Pomme d’Or 7 nätter.

● Sex dagars yoga, rörlighets-och styrketräning enligt program.

● 7 frukostar, 6 luncher och 7 tre-rätters middagar (exkl vin) hälsosam mat enligt medelhavskosten, så mycket som det går närproducerat

● Transfer mellan La Pomme d’Or och Poitiers järnvägsstation eller Poitiers flygplats.

● Utflykter enligt program.

● Tillgång till trädgården och poolen på La Pomme d’Or.

Detta tillkommer:

Resa mellan Sverige och Poitiers.

Måltidsdrycker.

Du ordnar själv resan till Poitiers, vi tipsar dig om bästa färdsättet. Det går naturligtvis bra att komma tidigare och/eller stanna kvar efter kursen.

Program

Dag 1 ( 5 Maj)
Ankomst och installation i rummen

Innan middagen välkomstmöte där vi går igenom veckan, alla kan presentera sig och vi kan tala om förväntningar och förhoppningar.
20.00 Middag.

Dag 2 ( 6 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
Vandring i närområdet
13.00 Lunch
18.00 Yoga
20.00 Middag

Dag 3 (7 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
11.00 Rörlighets-och styrketräning.
13.00 Lunch
18.00 Yoga
20.00 Middag

Dag 4 (8 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
Vandring
13.00 Lunch
18.00 Yoga
20.00 Middag

Dag 5 (9 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
10.00 Utflykt till marknaden i Couronneries
13.00 Lunch
18.00 Yoga
20.00 Middag

Dag 6 (10 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
11.00 Rörlighets- och styrketräning
13.00 Lunch
18.30 Yoga
20.00 Middag

Dag 7 (11 Maj)
07.30 Yoga
09.00 Frukost
13.00 Lunch
14.30 Vingårdsbesök
18.00 Yoga
20.00 Middag

Dag 8 (12Maj)
09.00 Frukost
Packa ihop, checka ut och avresa.

(Alla tider är preliminära)

Ledare för retreaten är Johan Lusth.

Min yoga är tillåtande och lekfull. Jag tror att man kan ha roligt och vara glad samtidigt som man är seriös och fokuserad. Precis som när jag lett träningspass i gymmet så är min målsättning att alla ska kunna delta. Mitt fokus nu är därför att hitta anpassningar och ett sätt att leda yoga som innebär en utmaning för mera vana utövare, bra start för nybörjare och en bra yoga för de som av olika anledningar har nedsatt rörlighet.

Om du är en mycket erfaren yoga som vill stå på händer så finns det bättre instruktörer eller lärare.

Om du är nybörjare, mera van och vill jobba med teknik eller bara komma iväg och utöva en relativ kravlös yoga i härlig miljö så är min förhoppning att veckan på La Pomme D’Or ska passa dig. Jag hoppas också att du ska ta med dig hem yoga som du kan utöva i vardagen, hemma.

Ett av mina favoritcitat är:

“Dwell on the beauty of life. Watch the stars, and see yourself running with them.”
― Marcus Aurelius, Meditations

Väl mött!

/Johan”

Läs mer om Johan

 Min egen yogaresa har hittills varit krokig. Det är ett antal gånger jag velat gå rakt av yogamattan och in i gymmet för att slår mig svettig på en slagsäck eller slänga med tunga hantlar.

Idag kan jag längta efter att få ställa mig på mattan och få ägna mig åt en och en halv timmes fokuserad yoga.

Jag började först få upp ögonen för yoga då jag i tonåren höll på med kampsport. På den tiden var det möjligheten att bli vig som drog. Efter att i 20-årsåldern för första gången provat yoga insåg jag hur svår yogan kunde vara och hur vighet bara var en del av yogan.

Genom åren har jag gjort sporadiska inhopp på yogamattan och det var först efter en knäskada då jag var 36 som jag började utöva poweryoga mer regelbundet.

Efter diverse skador och utmattningssymptom bestämde jag mig långt senare för att ha ett nyårslöfte; att under ett år utöva yoga för instruktör minst en gång i veckan (det blev fler).

Till sist bestämde jag mig för att söka in som yogaledare på Friskis & Svettis där jag redan var aktiv som instruktör i gymmet och ledare i konditionsträningsform.

För närvarande leder jag yoga i Friskis Stockholmsförening.

Förutom att yoga gillar jag att lyfta skrot, läsa blandad litteratur, laga mat, vandra bland träd och titta på månen. Jag är också nybliven farfar och glad att vara det vid 48 års ålder:)